Contact ons via 0318-754856

ASB

Het grootste project voor ASB tot nu toe:

935 woningen in de Amsterdamse wijk Holendrecht/Reigerbos worden duurzamer gemaakt. ASB neemt de asbestsanering van deze woningen voor zijn rekening. Dat betekent dat hier de komende anderhalf jaar elke dag ASB-collega’s aan het werk zijn.

QBuild is hoofdaannemer van dit project, zij doen de renovatiewerkzaamheden. Dit doen ze in opdracht van VvE Arlanda, VvE’s Senso l en Senso ll en woningcorporatie Eigen Haard. In twee jaar tijd worden deze woningen in Amsterdam klaargemaakt voor de toekomst. Comfort en duurzaamheid staan hierbij voorop. Zo worden er onder andere nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas geplaatst, krijgt iedere woning mechanische ventilatie en komen er zonnepanelen voor de algemene voorzieningen.

 

Werkzaamheden van ASB

Eind augustus gaat ASB voor dit project aan de slag. In anderhalf jaar tijd zullen zij in alle 935 woningen asbest verwijderen. Het project is opgedeeld in twee Senso’s. Voor elke Senso werken 4 of 5 collega’s op dagelijks basis.

De bewoners zullen tijdens de werkzaamheden in hun huis verblijven. Hierdoor heeft ASB een strakke planning. Dit is één van de taken van Chris van Beek, hij is uitvoerder van dit project en verantwoordelijk voor onder andere de planning, de materialen, het personeel en het vervoer. Chris: “Het gaat om gebouwen met meerdere woonlagen. Elke dag pakken wij vier geveldelen aan. In de ochtend maken wij eerst de gevel aan de voorkant open en in de avond moet dit weer dicht zijn. De volgende dag werken we aan de achterkant. Of het nu winter of zomer is: we stoppen niet!”

 

Uitdaging in dit project

Het team werkt anderhalf jaar lang elke dag aan deze Amsterdamse woningen. Dit is ook meteen de uitdaging van het project. Chris: “Deze opdracht drukt behoorlijk op de bezetting. Je moet ervoor zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek zitten en dat anderhalf jaar lang. Je gaat straks richting de herfst en winter, dan zullen er ongetwijfeld mensen een dag ziek zijn. Dan moet je er wel voor zorgen dat er genoeg mensen zijn om het werk op te vangen en de kwaliteit te blijven leveren die voldoet aan de wensen van de aannemer.”

Tot nu toe is de aannemer erg tevreden over het werk van ASB. “We hebben een aantal proefsaneringen gedaan. De aannemer was zeer tevreden over het werk wat we hiervoor hebben geleverd.” Wat hoopt Chris uit dit project te halen? “Hopelijk kunnen we na deze periode met trots terugkijken op wat we hebben gerealiseerd als team. Natuurlijk zullen er tijdens het traject uitdagingen op ons pad komen. Maar ASB gaat geen uitdagingen uit de weg en nu ook niet.”

Actuele berichten

Volg ons ook op:

ASB start met groot project in Amsterdam

18 augustus 2022 935 woningen in de Amsterdamse wijk Holendrecht/Reigerbos worden duurzamer gemaakt. ASB neemt de asbestsanering van deze woningen voor zijn …

Meer lezen

Dolmans en ASB gaan samen verder

1 maart 2021 Dolmans en ASB hebben besloten samen verder te gaan. Dit heeft geleid tot een samenvoeging van ASB en Dolmans …

Meer lezen

Calamiteit in Westervoort

25 juni 2019 Zondagnacht 23-06-2019 werd ASB ingeschakeld door Lycens voor een asbestcalamiteit. Door een brand met een barbecue zijn er bij …

Meer lezen

Kennissessie bij ASB

31 oktober 2018 Op 25 oktober 2018 vond de eerste kennissessie plaats bij ASB in Veenendaal. De afgelopen maanden zijn er veel …

Meer lezen

Nieuwe medewerkers

11 oktober 2018 Bij ASB zijn wij op zoek naar: Deskundig Asbest Verwijderaars (DAV 1 en DAV 2) Nog geen ervaring? Wij …

Meer lezen